Zelfoogst

  Elke dag verse groenten recht van het veld zonder al het harde werk?
Dat kan! Met een zelfoogst abonnement. Het enige wat jij moet doen is zelf je groenten komen oogsten
wanneer jij daar tijd voor hebt/maakt.

Hoe werkt “zelfoogst”?

’t Groente Hart werkt volgens de principes van CSA (community supported agriculture). 

Je koopt in het begin van het jaar een oogstaandeel. Het is mogelijk om in schijven te betalen. Je draagt zo bij aan de werkingskosten van het bedrijf en je oogst in ruil een gans jaar groenten. Vers van het veld, gezond en met een minimale voetafdruk!

Het veld is altijd ‘open’. Je komt oogsten wanneer het jou uitkomt en eet met de seizoenen mee. Richtlijnen over het oogsten krijg je via mail en op het veld. De te oogsten groenten vind je ook terug op de website. 

Oogsten is helemaal niet moeilijk, wij voorzien bij elke groente een bordje met naam en oogstrichtlijnen. Moest je toch even twijfelen, dan kun je altijd ten rade gaan bij de boer of andere oogsters. 

Via activiteiten (potluck, meewerkdagen, boerderijfeesten,…) krijg je de kans om elkaar beter te leren kennen, als je dat wil.  Maar bovenal is dit een prachtig engagement. Je kiest voor duurzame landbouw: toegankelijk voor een brede groep mensen, met respect voor het werk van de boer, het milieu en onze gezondheid. 

Je komt bij voorkeur te voet of met de fiets. Wanneer je komt oogsten, breng je je eigen mand of tas mee en aangepaste schoenen. Al het nodige materiaal om te oogsten (spade, riek, mesjes,…) voorzien wij. 


Wat mag je van ons verwachten?

We kweken doorheen het jaar verschillende soorten groenten, kruiden en fruit. Dat gaat van venkel, radijsjes, pastinaak, aardbeien, prei, pompoenen, courgettes, paprika’s, tomaten, komkommers, spinazie, sla, bonen, erwtjes, broccoli… Van heel wat teelten zetten we verschillende rassen.
Aangezien we seizoensgebonden telen, brengt de zomer/herfst overvloed. We trachten ook in de winter heel wat variatie te voorzien. 
Natuurlijk heb je als deelnemer mee inspraak in het aanbod. Suggesties zijn steeds welkom!
 
Het oogstjaar start vanaf de eerste nieuwe te oogsten groente (half – eind april) tot 31 maart het jaar erop.

Ria: ‘We hebben in 2017 voor het eerst kunnen genieten van jullie lekkere groenten. Het meest memorabel? Misschien toch met stip de bloemkolen en de tomaten (ik kan niet kiezen). De rest ook allemaal lekker! Ik ga zo terug inschrijven. We stonden toch wel versteld hoe hard labeur het toch wel is voor jullie, en wat een inzet. Proficiat daarvoor!!’
 

Prijzen voor 2021

  • Volwassenen: € 350 per persoon (vanaf 18 jaar tel je als volwassene). 3de volwassene -10%, 4de volwassene -20%
  • Kinderen: leeftijd x 12 € (bijvoorbeeld een kind van 10 jaar betaalt €120). Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis 
  • Je kan op vraag in 3 schijven betalen (bv: januari- maart – mei)
  • Kinderen in co-ouderschap of op kot betalen de helft van de prijs.
  • De inschrijvingen starten vanaf half december tot eind maart. Later instappen is enkel mogelijk als er nog plaatsen vrij zijn.

Hoe schrijf je je in?

Via ons inschrijvingsformulier kan je je makkelijk inschrijven. Het systeem berekent automatisch de prijs. Je kan ook aanvinken of je alles in 1 keer wenst te betalen of in schijven. 

Je krijgt per mail een bevestiging samen met de betalingsgegevens.

Indien het aantal plaatsen volzet is, kom je op een wachtlijst terecht.

Pin It on Pinterest