Te oogsten

Over de vlagjes:

We zetten per groentesoort een vlagje, dus niet voor een hele rij. Indien er geen vlagje of een rood vlagje staat, wil dit zeggen: nog niet klaar om te oogsten. 

Update 8 – 12 – 2018

Buiten:

De bovenkant van de gracht (tussen gracht en tunnel)

  • Peterselie
  • Rode biet 
  • Warmoes (aan de bijen)
  • Ijsbergsla
  • Rammenas
  • Groene selder (aan de bijen)
  • Knolselder
  • Andijvie
  • Ananaskers of physalis (degene die op de grond zijn gevallen zijn rijp)
  • Prei (Afval NIET laten liggen)

Onder de gracht (tussen witte huis en gracht)

  • Kervel
  • Veldsla
  • Spitskool (in het midden van het veld)
  • Witte kool
  • Wortel

Tunnel:

  • Peterselie: de grootste takjes afsnijden of met de hand plukken, niet de volledige plant afsnijden
  • Pompoenen
  • Kropsla
  • Rode en groene koolrabi
  • Selder

Kruiden

  • Dragon
  • Dropjeskruid (lekker in slaatjes en desserten)
  • Absint
  • Oregano (wilde marjolein): lekker in soepen, pasta, spaghetti, pizza, gegrilde groenten, op de barbecue, bij vis en vlees (bv chili con carne). Oregano is zeer geneeskrachtig! Antiseptisch, bevat heel veel anti-oxidanten en bevordert de vertering.
  • Citroenmelisse: bevordert de vertering, bij spanning en maagklachten, lekker bij vis, spruitjes, rode kool, komkommer en wortelen.
  • Munt: tussen de aardbeien
  • Bieslook
  • Marjolein

 

Pin It on Pinterest