Te oogsten

Over de vlagjes:

We zetten per groentesoort een vlagje, dus niet voor een hele rij. Indien er geen vlagje of een rood vlagje staat, wil dit zeggen: nog niet klaar om te oogsten. 

Update 15 – 02 – 2019

Buiten:

De bovenkant van de gracht (tussen gracht en tunnel)

  • Peterselie
  • Rode biet 
  • Raapjes
  • Warmoes (aan de bijen)
  • Rammenas
  • Groene selder (aan de bijen)
  • Prei (Afval NIET laten liggen)
  • Aardpeer (zit onder de grond, best met een spitvork oogsten)

Onder de gracht (tussen witte huis en gracht)

  • Kervel
  • Witte kool
  • Rode kool
  • Spruitjes: de grootste
  • Boerenkool: niet de hele kool afsnijden please, enkel de buitenste bladeren. Zo kan de plant nog terug nieuw blad aanmaken in de lente!
  • Wortel

Tunnel:

  • Peterselie: de grootste takjes afsnijden of met de hand plukken, niet de volledige plant afsnijden
  • Knolselder (onder doek)
  • Winterpostelein
  • Spinazie
  • Veldsla
  • Selder

Kruiden

  • Absint
  • Oregano (wilde marjolein): lekker in soepen, pasta, spaghetti, pizza, gegrilde groenten, op de barbecue, bij vis en vlees (bv chili con carne). Oregano is zeer geneeskrachtig! Antiseptisch, bevat heel veel anti-oxidanten en bevordert de vertering.
  • Munt: tussen de aardbeien
  • Marjolein

 

Pin It on Pinterest