Over ons

Hallo jij! Zo leuk dat je op deze pagina bent gekomen, dank je wel!

Wij zijn Wim en Sigrid. Samen zijn wij ’t Groente Hart!


Ook ons pittig ventje Sander is ons gezamenlijk project. Hij groeit letterlijk op tussen de groenten.

 

 

Ben jij op zoek naar verse biologische groenten rechtstreeks van het veld? Dan ben je aan het juiste aan het adres!

Bij ons kan je hele jaar door groenten komen oogsten of van begin mei tot eind november groentepakketten afhalen.

’t Groente Hart, veel meer dan groenten alleen.

Dit is zowat onze slogan geworden. We hebben hem zelfs niet zelf uitgevonden, maar een deelnemer die het heel spontaan uitsprak! Waarom veel meer dan groenten alleen? Omdat wij jou willen betrekken in onze passie voor natuur en gezondheid. Via meewerkdagen, workshops, boerderijklassen, nieuwsbrieven, losse verkoop van groenten en zomercafé’s.

 

Waarom kiezen we voor Community Supported Agriculture (CSA)?

Dit betekent letterlijk landbouw gedragen door de gemeenschap. De gemeenschap; dat ben jij, ik, u en wij. Wij leven dankzij voeding, dat is de basis.

Als je lid wordt van een zelfoogstboerderij die werkt volgens het csa-principe, koop je niet gewoon groenten zoals in een klassieke winkel. Je wordt lid omdat je een hart hebt voor het project en omdat je een plaatselijke boer wil steunen. Omdat je vindt dat ook hij een vast inkomen verdient.

Door je lidmaatschap steun je de korte keten en alle mooie principes die erachter zitten. De klassieke landbouwers in Vlaanderen krijgen steeds minder voor hun teelten. Fair trade moet niet alleen in ontwikkelingslanden ondersteund worden, maar zeker ook in eigen land.

 

Onze missie en wat het jou biedt

  • Mensen terug verbinding laten maken met hoe groenten groeien, de natuur, de seizoenen en met de landbouwer die dit proces mogelijk maakt.
  • Mensen nieuwe smaken laten ontdekken en leren hoe ze natuurlijke voeding kunnen bereiden.
  • Gezondheid stimuleren op de zo natuurlijk mogelijke manier.
  • Kinderen stimuleren om te experimenteren met gezonde voeding en hun ouders hierbij zoveel mogelijk betrekken.
  • Mensen een kader bieden waarin ze kunnen bewegen en spontaan in contact kunnen komen met gelijkgezinden.

Over Wim

8 jaar lang was ik verantwoordelijke van een plantenkwekerij van een tuincentrum. De massaproductie, de onkruidverdelgers, het gebrek aan sociaal contact en de onduurzame teeltwijze deden me kiezen voor dit nieuw project met een missie!

De afvalproductie en CO2-uitstoot verminderen, biologische groenten aanbieden aan een betaalbare prijs en mensen terug in contact brengen met de natuur is wat me drijft.

Toen ik via een vriendin in 2014 voor de eerste keer hoorde van csa, was ik  zo nieuwsgierig dat ik onmiddellijk zo’n bedrijf wou bezoeken. De Witte Beek in Bierbeek was mijn eerste kennismaking met het begrip CSA. Ik was niet te houden van enthousiasme.
Na 1,5 jaar zoeken naar de “perfecte” grond (niet gemakkelijk, geloof me), kwam ik in contact met woonpunt Zennevallei. Blijkbaar hadden zij een mooi stuk grond van 3 Ha waar ze een doel voor zochten. Gevonden!!!

Enkele maanden later ontstond ’t Groente Hart.

Ik hou van de natuur, landbouwmachines en hard werken! Beiden zijn immers nodig in mijn beroep.

Over Sigrid

selfp

Al jaren ben ik gepassioneerd door gezondheid in de brede zin van het woord, persoonlijke ontwikkeling en kruiden. Ik verdiep me graag in gezonde voeding en alles wat de natuur te bieden heeft om ons vitaal en enthousiast te voelen. Deze kennis doorgeven is wat me drijft en dat op een manier dat het je motiveert en dat het bijblijft. Doordacht, maar ook speels, spontaan en enthousiast.

Als ex-NT2 leerkracht en ex-taalcoach zoek ik steeds naar leuke werkvormen en eenvoud. In zinnen, geschreven en gesproken.

Sinds half 2017 ruilde ik mijn job als taalcoach in voor de boerderij en steek ik regelmatig mee de handen uit de mouwen.

Geen gemakkelijke stap, want ik zou al die leuke collega’s missen en de veiligheid van een vast loon. En van klein te blijven. Maar van te veel stilzitten achter een computer word ik nu eenmaal ongelukkig. Niet dat je job opzeggen gelijk is aan geluk of zo. Het is ook confronterend en beangstigend. Aan geluk en succes blijf je elke dag bouwen. En ja, dat is ook regelmatig achter een computer.

Binnenkort wil ik een blog opstarten en jou tips en info geven over voeding, groenten, gezondheid en alles wat me inspireert. Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief en je hoort het als eerste!

Ik hou van bewegen in vele vormen: yoga, zwemmen, wandelen, dansen en misschien nog het meest van al: joggen in het bos. Keer op keer laat ik me opnieuw verrassen door de geuren, geluiden en de schoonheid van de natuur.

 

Ben jij benieuwd naar onze activiteiten en onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je hier aan.

Pin It on Pinterest