Bokashi

Bokashi-keukenemmer

Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten.

Door keukenresten te enten met Bokashi-starter en afgesloten in de keukenemmer te bewaren, ontstaat er waardevol organisch materiaal.

De Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen dat de verse keukenresten gaan fermenteren ipv te rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans. In ruil krijg je een ideale bodemverbeteraar.


Toepassingen:

  • Je kan de bokashi na 3 weken in de grond inwerken, of in een afgesloten compostvat verzamelen.
  • Het sap dat vrijkomt door het fermentatieproces kan je verdunnen met het plantenwater of in het toilet/afvoerbuizen gieten als natuurlijke reiniging/ontstopper.

Fermenteren versus composteren

Dit zijn enkele voordelen:

  • minder CO2-uitstoot
  • de voedingsstoffen vermeerderen (zie zuurkool)
  • minder warmte ontwikkeling
  • de vaste stof blijft dezelfde
  • is snel klaar (ongeveer 3 weken, afhankelijk van de buitentemperatuur)
  • koolstofgehalte blijft hetzelfde

Pin It on Pinterest