Aanbod

Wat is CSA?

CSA staat voor Community Supported Agriculture. Dit wil zeggen landbouw gedragen door de gemeenschap. Als deelnemer neem je echt verantwoordelijkheden op:

  • Je kiest voor ecologische landbouw. Landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van de volgende generaties.
  • Je betaalt niet zozeer voor landbouwproducten maar draagt bij om de werkingskosten van het bedrijf en de loonkosten van de boer voor te schieten. Je deelt dus ook mee in het landbouwrisico.

In ruil ontvang je doorheen het teeltseizoen een aandeel van de vruchten en heb je inspraak in het reilen en zeilen van het bedrijf. Bovendien is er ook de voldoening verbonden te zijn met je voeding, met de landbouw en met de boer zelf.
’t Groente Hart creëert ontmoetingskansen voor de deelnemers via educatieve momenten, boerderijfeesten en meewerkdagen. Het werkt zo actief aan lokale gemeenschapsvorming.

Aanbod

  • Zelfoogst : De deelnemers oogsten zélf op het veld hun groenten en/of fruit. Verser kan echt niet. Het maximum aan smaak en vitaminen. Je ervaart hoe alles groeit en bloeit en eet met de seizoenen mee.

  • Proef een maand: twijfel je nog of zo’n zelfoogst abonnement iets voor jou is? Probeer het een maand uit.
    Stuur ons een mailtje voor meer uitleg.
    Prijs: 30€ /volwassenen, 15€ / kind (vanaf 4 jaar) 
  • Losse verkoop: Wij stellen het veld open voor iedereen. In onze winkel vind je kraakverse biologische groenten van het seizoen en je betaalt per stuk of per gewicht.  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

  • Winkels en restaurant: Hebt u een winkel of restaurant en wilt u onze groenten opnemen in je assortiment of menukaart? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Momenteel zijn er zo’n 40 CSA-bedrijven in Vlaanderen: http://www.csa-netwerk.be/.

 

Pin It on Pinterest