De erwtjes vragen me: where did the rain go?

10 juni 2018

Zucht. Zondagavond. De lucht hangt loom en zwaar rondom ons. Zou er onweer in de lucht hangen? Zou het gaan regenen? ZOU HET GAAN REGENEN? De app buienradar zegt alvast van niet.

2 kg erwtjes hebben we buiten gezaaid. Ik denk dat er ongeveer 1/15de van uitgekomen is. Een goede grond is natuurlijk belangrijk, maar een ander cruciaal punt is toch wel water, regen, aqua, het blauwe vloeibare goud.

Over de magie van water ga ik zeker nog het één en ander schrijven.

De situatie is misschien net iets minder rampzalig dan vorig seizoen, maar ook dit voorjaar viel er tot nog toe, ik schrijf vanaf begin april tot nu – 10 juni – amper 37 liter water per vierkante meter.

Vorig jaar sproeiden we om onze gewassen te redden. Nu gaan we druppeldarmen leggen zodat het water rechtstreeks de grond in kan sijpelen.

En de erwtjes? Wim – de boer dus – verklaart me gek dat ik het onkruid errond nog wil wieden. En tja, eigenlijk is het te laat op het seizoen (en te warm) om ze nog te zaaien. En toch gaan we proberen om de lege gaten op te vullen met voorgekiemde erwtjes. Op hoop van zegen! Of moet ik zeggen: op hoop van regen?

Maar hé, het goede nieuws? Ik heb m’n eerste blogartikel geschreven!

Laat jij een reactie achter?

De erwtjes vragen me: where did the rain go?
Tags:             

Geef een reactie

Pin It on Pinterest